Το "Ανυπότακτο Αγρίνιο" για τους πρόσφυγες στο Λαύριο (video)

Σάββατο 26 Μάρτη



Το τριήμερο 19 - 21 Μάρτη, η δημοτική παράταξη του Αγρινίου "Ανυπότακτο Αγρίνιο" κάλεσε τους πολίτες να συνεισφέρουν σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.



Η ανταπόκριση των αλληλέγγυων και ευαίσθητων πολιτών του Αγρινίου, τεράστια και συγκινητική.
163 δέματα συγκεντρώθηκαν με όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμός, παπούτσια, τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαριότητας κ.α. στον χώρο που είχε ορίσει το "Ανυπότακτο Αγρίνιο" .
Αυτά τα δέματα με έξοδα της παράταξης, έφθασαν σήμερα το πρωί στο Λαύριο, οπού με ευθύνη των μελών του ΔΥΠΛΑ θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα δύο κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή.
Στους 400 Σύρους, κυρίως, πρόσφυγες που διαμένουν στην παιδική κατασκήνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Λ. Σουνίου και στους 350 Σύρους, Κουρδικής καταγωγής και Αφγανούς που διαμένουν στο Κέντρο Πολιτικών Προσφύγων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Λαυρίου.



Τα περισσότερα δέματα ξεφορτώθηκαν με την βοήθεια των ίδιων των προσφύγων, στην δομή φιλοξενίας στην κατασκήνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Τα υπόλοιπα δέματα, κυρίως εκείνα που περιείχαν τρόφιμα για μαγείρεμα (λάδι, ζυμαρικά, όσπρια κλπ), μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στους πρόσφυγες που Κέντρου Πολιτικών Προσφύγων στο Λαύριο.


163 δέματα καταμετρήσαμε και εμείς στο Λαύριο κατά την παραλαβή τους από την μεταφορική εταιρεία.

Τα δέματα που παρελήφθησαν περιείχαν τα εξής:

Φάρμακα (8)
Γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας (1)
Γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας (2)
Βρεφικές κρέμες (3)
Μπιμπερό - πιπίλες (4)
Γάλα μετά τον 1ο χρόνο (1)
Βρεφικές πάνες (6)
Μωρομάντηλα (2)
Χαρτί Α4 (2)
Είδη ζωγραφικής (7)
Σακίδια πλάτης - κασετίνες (1)
Σερβιέτες (6)
Απορρυπαντικά (2)
Είδη υγιεινής (10)
Χαρτί υγείας - χαρτοπετσέτες (4)
Φρυγανιές (3)
Ζάχαρη (2)
Αλεύρι (1)
Τοματοχυμοί - αλάτι (4)
Κονσέρβες (1)
Αλάτι (1)
Τσάϊ - χυμοί (1)
Μερέντα - μαρμελάδα (2)
Πλαστικά ποτήρια (1)
Γάλα εβαπορέ (10)
Ρύζι (8)
Όσπρια (6)
Ζυμαρικά (17)
Λάδι (3)
Μπισκότα - κρουασάν (11)
Τρόφιμα διάφορα (1)
Ρουχισμός (26)
Κουβέρτες - σεντόνια - πετσέτες (1)
Παπούτσια (4)
Παιχνίδια - παιδικά σακίδια (1)

Ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες εκείνους, του Αγρινίου που από το υστέρημα τους, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες πολέμου και στους πρόσφυγες πείνας που βρίσκονται στην χώρα μας.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των Λαών!
Ευχαριστούμε επίσης το "Ανυπότακτο Αγρίνιο" για την πρωτοβουλία του για την συγκέντρωση των ειδών, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο ΔΥΠΛΑ να τα παραλάβει και να τα διανείμει και για την άρτια διαλογή, ταξινόμηση και συσκευασία τους.