ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ !

Κ. Δευτέρα, 14 Μάρτη 2016

70 περίπου Σύριοι πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, φιλοξενούνται από το απόγευμα σε ξύλινους οικίσκους της κατασκήνωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην λεωφόρο Σουνίου στο Λαύριο.


Η κινητοποίηση όλων των αλληλέγγυων της περιοχής, και βέβαια των μελών του ΔΥΠΛΑ, ήταν άμεση. Οφείλω να πω όμως και του Δήμου Λαυρεωτικής.
Υποδεχτήκαμε τους διστακτικούς πρόσφυγες και με την βοήθεια των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού που έχει την διοικητική μέριμνα και τον συντονισμό στην κατασκήνωση, τους οδηγήσαμε ανά οικογένεια στους ξύλινους οικίσκους που θα φιλοξενηθούν.
Στη συνέχεια τους διανεμίσαμε ζεστό φαγητό, που φρόντισε ο Δήμαρχος να έρθει έγκαιρα (και ελπίζω αυτή η στήριξη να παγιωθεί και να μην είναι πρόσκαιρη).
Αυτήν την ώρα οι συνάνθρωποί μας κοιμούνται ήσυχα για πρώτη φορά μετά από πολλές μέρες κάτω από στέγη και σε κρεβάτι με στρώμα, αφού όλοι προέρχονται από την Ε1 αποβάθρα στο λιμάνι του Πειραιά με τις γνωστές συνθήκες που επικρατούν εκεί.
Αύριο το πρωί, αναμένεται αδιευκρίνιστος αριθμός νέων "αφίξεων" προσφύγων, πάντα διστακτικών για το τι ακριβώς είναι ο χώρος που θα φιλοξενηθούν και εάν θα έχουν την δυνατότητα ελεύθερης εισόδου και εξόδου. Τους καταλαβαίνω απόλυτα....
Όμως, Περιφέρεια, Δήμος, Πολεμικό Ναυτικό και Αστυνομία, μας έχουν διαβεβαιώσει, ότι η έξοδος των φιλοξενούμενων προσφύγων θα είναι ελεύθερη, θα ελέγχεται όμως η είσοδος για να διασφαλίζεται, ότι όποιος εισέρχεται στην κατασκήνωση είναι ταυτοποιημένος. 
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε παρόντες.