΄Ετοιμο το στέγαστρο για τους πρόσφυγες στην Αγ. Ερμιόνη


Με πολλή προσωπική δουλειά των εθελοντών της "Ομάδας Αλληλεγγύης  Αγ. Ερμιόνης" τελείωσε προχθές (3/3) το στέγαστρο των 60 τμ, στον χώρο υποδοχής των προσφύγων.

.Απόλυτα απαραίτητο το στέγαστρο, για να προφυλάσσει τους πρόσφυγες, από το κρύο, τον αέρα, την βροχή και αργότερα τον ήλιο.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις, που οι άνθρωποι έμεναν εκτεθειμένοι για πολλές ώρες στα καιρικά φαινόμενα, μέχρι να έλθει λεωφορείο να τους μεταφέρει στα κέντρα ταυτοποίησης.

Οι σιδηροσωλήνες για την κατασκευή του  μεταλλικού σκελετού στήριξης του στεγάστρου καθώς και το πράσινο δίχτυ σκίασης, αγοράσθηκαν με χρήματα του "Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ερμιόνης - Μέγα Λιμνιώνα".

Όλα τα υπόλοιπα υλικά κάλυψης και πλαγιοκάλυψης του στεγάστρου, δηλαδή κόντρα - πλακέ και μουσαμάδες, πάρθηκαν από τα φουσκωτά - φέρετρα που φθάνουν κουβαλώντας πρόσφυγες στο λιμάνι της Αγίας Ερμιόνης.

Ανακύκλωση στη πηγή...





Όμως ο άνθρωπος είναι γνωστός για την "απληστία" του και έτσι σήμερα (5/3) αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή ένός ακόμη στεγάστρου, πολύ μικρότερο αυτή την φορά, μπροστά από την είσοδο του "γραφείου" του Συλλόγου, εκεί ακριβώς που διανέμονται στους πρόσφυγες ζεστά ροφήματα κατά την υποδοχή τους.

Έτσι με συντονιστή τον καπετάν Γιώργο Τζιώτη και τα πολύτιμα και κάθε λογής εργαλεία του, πιάσαμε δουλειά με τους δύο άλλους Γιώργους και τον συμπαθέστατο Toure πιάσαμε δουλειά με το ενδεχόμενο πάντα, να τα παρατήσουμε όλα στην μέση εάν εμφανιζόταν βάρκα με πρόσφυγες, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές.

Ευτυχώς το στεγαστράκι, τελείωσε χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή που γράφω να εμφανισθούν βάρκες στην γύρω περιοχή της Αγ. Ερμιόνης.


Συγχαρητήρια για το έργο τους, έδωσε στους εθελοντές της "Ομάδας Αλληλεγγύης Αγ. Ερμιόνης", η εκπρόσωπος στο νησί της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κατά την επίσκεψή της στον χώρο.






Τα γνώριμα θαλασσοπούλια, στα βραχάκια πίσω από τον χώρο υποδοχής παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εργασίες.



Την ώρα που οι "μάστορες" φτιάχνουν το στέγαστρο, η Αγγελική και ο Μιχάλης κάνουν την "άχαρη" δουλειά της ταξινόμησης, σήμανσης με το μέγεθος και δεσίματος μεταξύ τους, σε δεκάδες ζευγάρια παπούτσια, στην ιματιοθήκη της Ομάδας, ώστε όλα να είναι έτοιμα εάν φανούν πρόσφυγες.



Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων Λαυρεωτικής (ΔΥΠΛΑ)