"Δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά στην αγορά στο Λαύριο..." (Φωτο)

Διαχρονικοί πάντα οι στίχοι του Διονύση Σαββόπουλου για τα παιδιά στο Λαύριο.


Κυριακή 2 Μάρτη 2016

Τρίτη μέρα σήμερα, με δίωρο απογευματινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα προσφυγόπουλα στην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Λαύριο, που φιλοξενούνται μαζί με τους γονείς τους.

Η Σοφία και η Βάσω, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής "ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ"  μαζί με την Αναστασία Πολίτου, Ακαδημαϊκό (Παν. Ιωαννίνων), Λαυριώτισσα  και μέλος του ΔΥΠΛΑ, προσπαθούν να επικοινωνήσουν με παιδιά διαφόρων ηλικιών και να τους προσφέρουν λίγο δημιουργικό χρόνο.

Την ίδια ώρα η 11χρονη Λυδία μαζί με την μητέρα της, Ελληνίδες οικονομικές μετανάστριες στο Ομάν, έφθασαν στην κατασκήνωση κουβαλώντας 80 περίπου παιδικά βιβλία που έφεραν μαζί τους από την χώρα διαμονής τους, στην Αραβική γλώσσα και τα διένειμαν, στα διψασμένα για κάτι διαφορετικό αλλά και οικείο όμως, παιδιά από την Συρία.

Υπέροχο απόγευμα, αλληλεγγύης και αμοιβαίας προσφοράς από όλους σε όλους.



















Σας ευχαριστούμε θερμά, Σοφία, Βάσω και Αναστασία, για την αλληλεγγύη σας και την προσφορά σας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής "ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ" που εδώ και 8 μήνες έχει ευαισθητοποιηθεί και έχει προσκαλέσει τα μέλη του να συγκεντρώσουν από τα σχολεία που εργάζονται, τεράστιες ποσότητες ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες και μέσω του ΔΥΠΛΑ να προωθηθούν στις "πρώτες γραμμές" υποδοχής προσφύγων στην Λέσβο και στη Χίο.
Και τώρα έχει αναλάβει αποκλειστικά τα προγράμματα εκπαιδευτικής και δημιουργικής απασχόλησης των προσφυγόπουλων στο Λαύριο.

Να ευχαριστήσουμε όμως και τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν την διοικητική μέριμνα στην κατασκήνωση για την άψογη συνεργασία που έχουν με τα μέλη του ΔΥΠΛΑ, αλλά και με ανεξάρτητους αλληλέγγυους που δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων Λαυρεωτικής (ΔΥΠΛΑ)