ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αγία Ερμιόνη - ΧίοςΤετάρτη 20 Γενάρη  -  04:30 




Στην πρώτη φωτογραφία, ο πάντα ασύλληπτος δουλέμπορος, από την τούρκικη ακτή, στοίβαξε πάνω από 40 ανθρώπους, βρέφη (το ένα μόνο 10 ημερών), παιδιά γυναίκες και άνδρες και τους ξαπόστειλε στον θάνατο, πάνω στο φουσκωτό φέρετρο, με 0 βαθμούς θερμοκρασία και με υψηλό κυματισμό, να περάσουν στη Χίο, ξημερώματα , αφού εισέπραξε πάνω από 1.000 €, το «κεφάλι».

Στην δεύτερη φωτογραφία, ο «ευυπόληπτος» έλληνας αυτοκινητιστής, δεν διστάζει να στοιβάξει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τους ίδιους ανθρώπους, στο λεωφορείο του, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες ενός οδικού  ατυχήματος. Βάζοντας τον «υποτακτικό» του να σπρώχνει βίαια και με άναρθρες κραυγές να υπερφορτώνει, το εμφανώς κακοσυντηρημένο όχημα, για να προλάβει τους «ανταγωνιστές» του και μην χάσει τα 3.00 € που εισπράττει «μαύρα» για το κάθε «κεφάλι», την ίδια ώρα που μία χούφτα συμπολιτών του, έδινε μάχη για να υποδεχθεί και να κρατήσει στην ζωή, τους βρεγμένους και ξεπαγιασμένους πρόσφυγες, προσφέροντας τους ζεστασιά και στεγνά ρούχα στην Αγία Ερμιόνη.

Κατά τα άλλα, το Λιμενικό, η ΕΛ.ΑΣ. και η Frontex, συλλαμβάνουν Ισπανούς διασώστες και αλληλέγγυους και τους σέρνουν στα δικαστήρια με αστείες κατηγορίες.