Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Υ.Π.ΛΑ.


Μετά την τεράστια ανταπόκριση που υπήρξε από τους κατοίκους του Λαυρίου, της Κερατέας, της Καμάριζας, αλλά και γειτονικών περιοχών όπως το Μαρκόπουλο, η Ανάβυσσος, η Σαρωνίδα κ.α. στη πρόσκληση μας για συλλογή ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες, ο περιορισμένος χώρος που διαθέτουμε γρήγορα γέμισε ασφυκτικά, κυρίως από ρουχισμό.




Σεβόμενοι απόλυτα την διάθεση του κόσμου να προσφέρει, τον χρόνο και την καλή δουλειά που κάνουν οι αλληλέγγυοι και εθελοντές στην «πρώτη γραμμή» υποδοχής προσφύγων, αλλά και την αξιοπρέπεια των ίδιων των προσφύγων και των μεταναστών, αποφασίσαμε τα εξής:


  • ·         Να κάνουμε αυστηρή επιλογή των ρούχων, έτσι ώστε να μην φθάνουν στους πρόσφυγες, ρούχα φθαρμένα, βρώμικα και ακατάλληλα για την εποχή και τις συνθήκες που βιώνουν.



  • ·         Να ταξινομούμε τα ρούχα σε έξη βασικές κατηγορίες διαχωρισμένα σε ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, βρεφικά.
                    
                    Μπουφάν – Παλτά – Αδιάβροχα
                    Πουλόβερ – Φούτερ – Μπλούζες
                    Πουκάμισα
                    Παντελόνια
                    Εσώρουχα και κάλτσες (μόνο καινούργια η σε άριστη κατάσταση)
                    Αξεσουάρ εποχής (Γάντια, σκούφιά, κασκόλ, μαντήλια)




  • Κάθε ρούχο ξεχωριστά, να τοποθετείται μέσα σε νάιλον σακούλα με ετικέτα του μεγέθους η της ηλικίας για παιδικά και βρεφικά, για να διευκολύνεται το έργο των εθελοντών στην διανομή τους, αλλά και οι πρόσφυγες να παίρνουν στα χέρια τους περιποιημένα και καθαρά ρούχα που δεν θα προσβάλουν την αξιοπρέπεια τους.






  • Τα ρούχα αφού διπλωθούν «επαγγελματικά», να τοποθετούνται ανά κατηγορία στα χαρτοκιβώτια με τις ετικέτες του μεγέθους η της ηλικίας να είναι ορατές για διευκόλυνση του έργου των διανεμητών.


 



  • Να συνεχίσουμε να τοποθετούμε στις εξωτερικές πλευρές των χαρτοκιβωτίων, μεγάλες ετικέτες στα ελληνικά και τα αγγλικά με το περιεχόμενο τους.