Η υποδοχή προσφύγων συνεχίζεται στην Αγ. Ερμιόνη (video)

Κυριακή 6 Μάρτη 2016
Οι καλές καιρικές συνθήκες χθες βράδυ, ευνόησαν τις αφίξεις προσφύγων στο λιμάνι της Αίας Ερμιόνης στην Χίο.
Όμως και αυτή την φορά οι εθελοντές της "Ομάδας Αλληλεγγύης Αγ. Ερμιόνης" ήταν και πάλι εκεί, να υποδεχθούν τους πρόσφυγες, να τους δώσουν στεγνά ρούχα και παπούτσια, να αλλάξουν μωρά, να τους προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα.
Ακούραστοι και με κέφι όπως πάντα.

Ο καπετάν Γιώργος Τζιώτης μαζί με την γυναίκα του την Φωτεινή, αλλάζουν το προσφυγόπουλο από την Συρία, αφού η μητέρα του, έπρεπε να φροντίσει τα άλλα δύο παιδιά της, αλλά και να αλλάξει η ίδια τα βρεγμένα της ρούχα.




Στην αναμονή για παραλαβή στεγνών ρούχων και παπουτσιών.


Το πρόσφατα αποπερατωμένο στέγαστρο από τους εθελοντές της "Ομάδας Αλληλεγγύης", προφύλαξε τους πρόσφυγες από την υγρασία και το κρύο.


Σοκαρισμένα τα μωρά από το "ταξίδι" και παγωμένα από το κρύο μέσα στα βρεγμένα ρούχα τους, αντιδρούν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η αλλαγή των βρεγμένων παπουτσιών των παιδιών, πρώτο μέλημα για τους γονείς τους.


Ο Δημήτρης Φρεζούλης, μέλος της "Ομάδας Αλληλεγγύης", προσφέρει ζεστό τσάϊ και μπισκότα στο προσφυγόπουλο

Αντίο και καλή τύχη στους συνανθρώπους μας που αναχωρούν με το λεωφορείο για το κέντρο ταυτοποίησης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι Βάσκοι εθελοντές του  Salvamento Maritimo Humanitario αποπλέουν βιαστικά με το διιασωστικό τους σκάφος μέσα στη νύχτα για την ασφαλή ρυμούλκηση μίας ακόμη "βάρκας" με πρόσφυγες, που εντόπισαν κοντά στη παραλία του Καρφά.
Με τις επεμβάσεις τους αυτές οι Βάσκοι αλληλέγγυοι έχουν σώσει εκατοντάδες πρόσφυγες από την αρχή του καλοκαιριού.


Να τι γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΕΖΟΥΛΗΣ, στην σελίδα του στο Facebook για την χθεσινή νύχτα:


"Χαμογελούν στο μέλλον... 
Μια μάνα με ένα μάρσιπο με ένα μωρό σ’ αυτό και δύο μεγαλύτερα στο χέρι που, βγαίνοντας από τη βάρκα, λιποθύμησε από την εξάντληση και ξάπλωσε στο τσιμέντο για να την περιλάβουν στο ασθενοφόρο τους οι Βάσκοι και να τη συνεφέρουν… Πολλά παιδιά μικρά και μεγαλύτερα. Και ένα ερωτευμένο ζευγαράκι (1η φωτό) περιλαμβάνονταν στις βραδινές αφίξεις στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης. Δύο νέα παιδιά χαμογελαστά που ελπίζουν να χαρούν τον έρωτα και την αγάπη τους κάτω από διαφορετικές, από τη Συρία, συνθήκες…"





Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων Λαυρεωτικής ΔΥΠΛΑ